Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 24 Noi 2016 | 11684 vizualizari

 

Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala
Fetitei mele ii place foarte mult ciorba de perisoare, asa ca am zis sa incerc si cu carne de pui. A iesit tare gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala
  • Pentru ciorba:
  • 1 tija de apio
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 l apa
  • 5-6 linguri ulei
  • o lingurita de sare
  • doua linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • un fir de leustean
  • Pentru perisoare:
  • 500 g piept de pui
  • doua cepe (140 g)
  • 50 g orez
  • doua oua mici
  • o lingurita de sare
  • putin piper negru macinat
  • un varf de cutit de boia de ardei dulce
  • putin amestec de ierburi (maghiran, patrunjel, rozmarin, cimbru)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala:

Cum se prepara Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala

Tija de apio se spala si se taie in doua.

Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Legumele se pun la fiert in 2 l apa, impreuna cu 5-6 linguri de ulei si o lingurita de sare pentru 10-15 minute, timp in care se pregatesc perisoarele. 

Pieptul de pui se taie marunt, se spala si se da prin robotul de bucatarie. Se pune apoi intr-un castron si se amesteca cu ceapa curatata de foi, spalata si tocata, orezul spalat, ouale, putina sare, putin piper negru macinat, un varf de cutit de boia de ardei dulce si putin amestec de ierburi. Se formeaza perisoarele si se pun, rand pe rand, in apa clocotita. Se lasa sa fiarba in continuare. Se mai adauga apa daca este necesar.

La final, cand carnea este fiarta, se adauga rosiile pregatite pentru iarna si un fir de leustean spalat, dupa care se potriveste ciorba de sare.

Se serveste cu leustean proaspat tocat si ardei iute.

Incercati si ciorba de pui a la grec sau supa de curcan cu taitei de casa.

Recomandam si supa crema de broccoli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diaconta 1

30.11.2016, 21:38

si mie imi place,asa ca ma asez la masa fara sa fac mofturi

Andra_Constantinescu 1

30.11.2016, 22:46

Cu drag, Dia!

mihaelar63 1

20.12.2016, 08:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice